Steg för steg: Så skapar du vcard-visitkort

Gmail

1. Skapa en kontakt…

Surfa till contacts.google.com och logga in. Klicka på Mer, Lämna förhandsvisningen (funktionen fungerar inte i det nya gränssnittet). Klicka på Ny kontakt, fyll i de uppgifter som ska finnas i visitkortet och bekräfta med Spara.

2. … och ett visitkort

Gmail

Öppna den kontakt som du vill göra om till ett digitalt visitkort, till exempel den du just skapat. Klicka på Mer, Exportera, välj Valda kontakter och vCard-format och välj Exportera och spara. Resultatet blir en fil på hårddisken.

3. Importera ett visitkort
För att importera ett visitkort till Gmail stannar du kvar i den gamla versionen av Google Kontakter. Välj Importera kontakter i vänstermenyn och klicka på Välj fil. Leta upp och markera filen – och välj Öppna.

Android

1. Skapa en kontakt…

Android Skapa kontakt

I Android skapar du ett visitkort genom att öppna appen Kontakter. Välj Mig, peka på pennan för att redigera, fyll i önskade uppgifter och välj Spara. Du kan även välja plus-knappen för att skapa en annan kontakt.

2. … och ett visitkort

Android Skapa visitkort

Öppna den kontakt du vill använda, peka på inställningsknappen till höger och välj Dela namnkort. Bestäm hur du vill skicka ditt visitkort, exempelvis via mejl, molntjänster eller genom en bluetooth-överföring till en annan mobil.

3. Importera ett visitkort

Android Importera visitkort

När du har fått ett digitalt visitkort till din telefon behöver du bara öppna det med appen Kontakter. Nu får du se vad det innehåller och du bekräftar med Spara. Välj att lägga kontakten i ditt Gmail-konto så kommer du åt det överallt.

Om guiden

Nivå: Enkel
Program: Google Kontakter
Tid: 10 minuter
Det här behöver du:

  • En uppkopplad dator eller mobil
  • En Gmail-adress