Bookbeat – Appen som satte ny standard har blivit ännu bättre

I vårt senaste test gav vi ett positivt omdöme till Bookbeat vad gäller den generösa mängd offline-innehåll vi tilläts lagra. Det var nämligen den enda tjänsten som erbjöd oändligt antal nedladdningar av böcker, något som underlättade för den som är på resande fot. Vi kan glatt meddela att Bookbeat fortfarande tillåter oändligt antal offlineböcker. Det är alltså telefonens minne som sätter gränserna. Men bäst av allt är att även konkurrenterna har anammat detta.

Desto mindre imponerade var vi av den något buggiga appen. Här har det tillkommit en del förbättringar, och under testet märker vi inte av några konstigheter. Annars är appen lättnavigerad och delar ett flertal funktioner med de andra ljudboksapparna, exempelvis olika uppläsningshastigheter och sovtimer.

Ett språkfilter gör det enkelt att sortera och lägga till böcker på andra språk än svenska. Utöver engelska hittar vi även böcker på spanska, finska, tyska och italienska. En oväntad men trevlig överraskning, helt klart.

Bookbeat

Bookbeat lägger fortfarande stort fokus på att kategorisera innehållet noggrant. Utöver de sedvanliga genreindelningarna hittar vi olika topplistor, samlingar och rekommendationer. Vid första anblick är det lätt att bli överväldigad av mängden. Men blandningen av konkreta listnamn varvade med finurliga sådana gör att vi blir mer intresserade av att utforska innehållet.  

Ett minimalt irritationsmoment är att Bookbeat, i likhet med Nextory, inte synkar de titlar som erbjuds i både e- och ljudboksform. Visserligen stör det inte ljudboksupplevelsen, men då konkurrenten Storytel erbjudit detta i flera år är vi förvånade över att ingen annan aktör gör detsamma. Bra val

Den stora frågan är, precis som sist, varför Bonnier-ägda Bookbeat inte behåller en del av sina egna titlar exklusiva för den egna tjänsten. 

 


Fakta: Bookbeat

Testad: Oktober 2018
Webbadress: www.bookbeat.se
Plattformar: Iphone, Android
Stöd för offlinelyssning: Ja, oändligt
Stöd för e-böcker: Ja
Testperiod: 14 dagar 
Kostnad per månad: 149 kronor (plus 49 kronor/extra familjemedlem). Testa gratis i 14 dagar här!

plus

Större utbud än sist.
Stilren och lättnavigerad app.
Fler språk än konkurrenterna.

minus

Ingen synkning mellan e-böcker och ljudböcker.
Inget alternativ till kortbetalning.

Betyg 9 av 10