Storytel – originalet räds inte att testa nya grepp

Storytel är äldsta tjänsten i testen och fortfarande den som erbjuder flest funktioner. En av Storytels största styrkor är den ypperliga integrationen mellan ljud- och e-böcker. Här kan du växla mellan lyssning och läsning – och fortsätta där du slutade senast. Precis som senast är det en funktion vi önskar fler kunde ta efter, om de ändå ska erbjuda e-böcker som komplement.

Appen är enkel att navigera och dessutom stilren. Här finns konkreta kategorier samt en och en annan topplista, tyvärr inte lika inbjudande som hos konkurrenten Bookbeat. Utbudet består av såväl svenska som engelska böcker. Och bäst av allt är att applikationen fungerar mycket bättre än sist. Vi upplever inte några komplikationer under vår testperiod.

Storytel

Eftersom ljudbokstjänsterna närmar sig varandra alltmer vad gäller utbud och funktioner kan det bli svårt att särskilja egenskaper. I Storytels fall hoppas man locka kunder genom de exklusiva släppen, Storytel Originals. Det unika är att dessa ljudböcker skapas direkt till ljudformatet och ska därmed vara anpassade för att lyssna på.

En annan unik funktion som dessvärre försvunnit med åren är möjligheten att lyssna direkt genom webbläsaren i datorn. Här menar Storytel att de hellre lägger resurser på sina appar, men det ena borde väl inte utesluta det andra? Windows-användare behöver dock inte sörja länge. Det finns nämligen en dedikerad Windows 10-app att ladda ned.

En vital funktion för ljudböcker är offlineläget. Här har Storytel lärt sigav konkurrenten Bookbeat och tillåter numera ett oändligt antal nedladdningar. En annan nyhet är att Storytel släppt en dedikerad e-boksläsare, som dessutom kommer att få stöd för ljudböcker via en uppdatering. Om integrationen fungerar lika smidigt som i appen kan kombinationen verkligen utgöra skillnad i framtiden.PC för Alla Bäst i test


Fakta: Storytel

Testad: Oktober 2018
Webbadress: www.storytel.se
Plattformar:Iphone, Android, Windows 10/Windows Phone, dedikerad Storytel-platta
Stöd för offlinelyssning:Ja, oändligt
Stöd för e-böcker:Ja, synkar ljud- och e-böcker när bägge finns tillgängliga för tjänsten
Testperiod: 14 dagar
Kostnad per månad: 169 kr/månad. Testa gratis i 14 dagar här!

plus

Flest plattformar.
Exklusivt innehåll.
Ypperlig synkning mellan ljud- och e-böcker.

minus

Går inte längre att använda via datorns webbläsare.

Betyg 9 av 10