Nextory – går mot strömmen

Nextory skiljer sig inte nämnvärt vad gäller utbud av ljudböcker. Tjänsten i sig har däremot vissa unika inslag som inte återfinns hos konkurrenterna. Precis som sist finns det tre olika abonnemang att välja mellan. Numera är det dock utbudet som skiljer abonnemangen åt, det vill säga hur stor del av utbudet du får ta del av. Att Nextory valt att fokusera på utbudet är enbart positivt. Nyhets- och affärssektionerna kändes aningen malplacerade under vårt senaste test.

En funktion övriga konkurrenter bör ta efter är Nextorys utökade valfrihet vad gäller betalning. När provperioden är över går de andra tjänsterna över till att dra pengar från ditt kort. Att ange kortuppgifter har därför varit ett måste vid registrering, men Nextory ger dig även möjligheten att koppla till valfritt konto. Betalningen sker då i samma stuk som med autogiro, till dess att du själv säger upp abonnemanget. Smidigt och perfekt för den som inte vill lämna ut kortuppgifter.

Nextory

I vårt tidigare test beklagade vi oss över det minimala antalet offlineböcker vi tilläts lagra i appen. Lyckligtvis har Nextory vänt helt i den frågan och appen laddar numera ned allt. Det lilla irritationsmomentet är att du får vänta längre på att faktiskt börja lyssna på ljudboken, då direktströmning saknas. Men å andra sidan är ett generöst offlineläge guld värt om du ska åka utomlands.  
Bra val
Annars är upplägget i Nextorys app snarlik konkurrenternas. Kategorier varvas med topplistor och rekommendationer. Det är lätt att navigera sig runt och du kan smidigt avgränsa sökningar till enbart ljudböcker eller e-böcker. Om vi bara kan få direktströmning för ljudböcker, medan de laddas ned till enheten, är det stor chans att Nextory vinner nästa gång vi testar de här tjänsterna.

Fakta: Nextory
Testad: Oktober 2018
Webbadress: www.nextory.se
Plattformar: Iphone, Android
Stöd för offlinelyssning: Ja, allt laddas ned
Stöd för e-böcker: Ja
Testperiod: 14 dagar
Kostnad per månad: 139 kronor för silvermedlemskap, 169 kronor för guldmedlemskap, 199 för familjemedlemskapet (2 användare), 239 för 3 användare och 279 för 4 användare. Prova gratis i 14 dagar här!

plus

Erbjuder mer än bara kortbetalning.
Mest prisvärda familjeabonnemanget.
Laddar ned allt…

minus

…men strömmar inte alls vilket orsakar väntetider .

Betyg 4 av 5