Bokus Play – för den som inte hinner lyssna febrilt

Onlinebokhandeln Bokus nya utmanare erbjuder enbart ljudböcker och skiljer sig en del jämfört med övriga tjänster. Den billigaste lösningen ger dig tillgång till en bokkredit per månad. Denna kredit kan ”bytas in” mot valfri bok eller sparas till nästkommande månad. Med denna abonnemangsform går det även att testa samtliga böcker i utbudet i 30 minuter, tills du bestämt dig för en ljudbok. För den som vill ha ett mer traditionellt abonnemang finns det även en variant som ger dig obegränsad lyssning.

En annan överraskning är möjligheten att skapa egna listor. Genom att döpa dessa och lägga till beskrivning får du dina favoriter sparade separat bland alla dina offlineböcker. Inte särskilt nödvändigt, men en kul idé. Utan nya idéer stagnerar branschen. För två år sedan var det bara en leverantör som erbjöd obegränsat med offlineböcker, nu gör samtliga det. 

Bokus Play

Själva appen är något avskalad jämfört med konkurrenternas. Alla nödvändiga funktioner finns dock med, såsom olika uppläsningshastigheter och timer. Genresortering och topplistor fungerar också minst lika bra här. Däremot saknar vi möjligheten till att lägga ut bokmärken.

Sammanfattningsvis är Bokus Play den tjänst som erbjuder minst, men det behöver inte vara negativt alla gånger. Vet du med dig att du enbart vill ha böcker på svenska och enbart vill läsa en bok per månad är nog Bokus Plays basalternativ det billigaste av dem alla.

Fakta: Bokus Play

Testad: Oktober 2018
Webbadress: www.bokus.com/play
Plattformar: Iphone, Android
Stöd för offlinelyssning: Ja, oändligt om du har premiumabonnemanget
Stöd för e-böcker: Nej
Testperiod: 30 dagar
Kostnad per månad: 89 kronor för en bok/månad, 169 kronor för obegränsat. Testa gratis i 14 dagar här!

plus

Billigaste alternativet för den som inte hinner med mer än en bok per månad.

minus

Minst funktioner.
Saknar andra språk än svenska.

Betyg 7 av 10