Open Live Writer

Open Live Writer: Skriv för bloggen

Du som har en blogg kan använda någon webbaserad tjänst för att hålla den uppdaterad. Om det känns långsamt och osmidigt är Open Live Writer ett alternativ. Programmet, som liknar Word, låter dig helt enkelt skriva texter för din blogg och sköta själva uppdateringen.
Programmet hette tidigare Windows Live Writer, men sedan ett par år drivs det fristående från Microsoft. I grund och botten är det dock samma problem.
Program: Open Live Writer
Ladda ner här!


Filezilla: Fixa filer till sajten

Du som har en egen hemsida behöver ibland hämta eller ladda upp filer med en teknik som kallas för ftp. Det här kräver ett speciellt ftp-program, och ett bra gratisalternativ heter Filezilla.
Program: Filezilla
Ladda ner här!Flipboard

Flipboard: Skräddarsy en egen tidning

Nätet svämmar över av information, och utmaningen är att vaska fram det viktigaste.
Flipboard är en tjänst som samlar ihop nyheter från en rad olika källor exempelvis The Guardian, CNN, Wired, Cnet, Vogue och Fortune.

Du väljer själv vilka ämnen som intresserar dig en massor av olika områden. När du har gjort dina val samlar Flipboard ihop de nyheter som borde intressera dig i ett lockande gränssnitt. Bilder och texter blandas som om det vore en riktig tidning, och när du klickar på en nyhet så läser hos respektive sajt.
För att använda Flipboard måste du skapa ett konto, men när du har gjort det kan du komma åt din skräddarsydda tidning överallt. Tjänsten finns för webbläsare, som mobilapp – eller som program för Windows 10.
Program: Flipboard
Installera från Microsoft Store!ADE

Adobe Digital Editions: Håll ordning på dina e-böcker

Gillar du att läsa e-böcker kan du skaffa programmet Adobe Digital Editions. Det används inte bara för att läsa e-böcker utan håller även ordning på dina böcker. Det är också en förutsättning för att du ska kunna låna böckerna gratis på biblioteket.
Program: Adobe Digital Editions
Ladda ner här!
Läs vår guide här!