Onenote

Inte bara anteckningar

Onenote är Microsofts anteckningsprogram, men det kan mer än så. Du kan spara klipp från webben, lägga in ljud och bild, rita och skissa – och sedan går det att organisera materialet på olika sätt. Allt synkroniseras med Microsoft molntjänst och går att nå via webbläsaren, en mobilapp – eller med ett gratisprogram för Windows.

Ett annat bra program för att göra anteckningar är Simplenote. Namnet till trots erbjuder det en rad avancerade funktioner, inte minst om du vill arbeta tillsammans med andra.

Tidigare var Evernote ett populärt alternativ, men det har numera rätt få funktioner i sin gratisversion vilket har fått intresset att dala.

Program: Onenote
Ladda ner här!
Läs vår guide här

Program: Simplenotes
Ladda ned i Microsoft Store

Program: Evernote
Ladda ner här!
Installera från Microsoft Store!Microsoft Todo

Smarta att göra-listor för datorn

Du som behöver organisera din tillvaro kan ha nytta av ”att göra-listor”. Ett smidigt digitalt alternativ är Microsoft Todo, som är uppföljaren till den populära Wunderlist. Den går att nå via webbläsaren, via mobilappar – eller som program för Windows 10.

En annan populär tjänst är Todoist. Förutom att skapa enkla listor kan du använda det för att hantera projekt, vilket är praktiskt om du jobbar med många olika saker.

Program: Microsoft Todo
Installera från Microsoft Store!
Läs vår guide här

Program: Todoist
Ladda ner här!
Installera från Microsoft Store!


Toggl

Mät din arbetstid

Oavsett om man är egenföretagare, föreningsaktiv eller bara vill hålla koll på hushållsarbetet kan programmet Toggl vara till stor nytta. Toggl är en timer som mäter hur många timmar du jobbar med olika projekt.

Att använda det är lätt. Du anger helt enkelt vilka projekt du har i luften och slår sedan igång en timer så snart du börjar jobba med något av dem. Toggl mäter och summerar tiden och ger dig en snygg sammanställning.

Program: Toggl
Ladda ner här!
Läs vår guide här!


Koppla molnet till datorn

Du som använder nätets molntjänster vet hur smart det är. Dina filer ligger i säkert förvar och du når dem överallt, oavsett vilken enhet du använder.

På din egen huvuddator kan det vara smart att installera molntjänstens eget synkroniseringsprogram. När du har gjort det behöver du aldrig tänka på någon upp- och nedladdning. Allt du lägger i molntjänstens mappen på datorn laddas automatiskt upp i molnet – och vice versa

Alla de stora molntjänsterna Dropbox, Onedrive, Google Drive och Icloud erbjuder den här sortens program.

Program: Dropbox
Ladda ner här!

Program: Onedrive
Ladda ner här!

Program: Google Säkerhetskopiera och synkronisera
Ladda ner här!
Läs vår guide här!

Program: Icloud
Ladda ner här!