Wattpad: Gratis e-böcker på engelska

Wattpad är ett program som ger dig tillgång till över tio miljoner e-böcker – helt gratis. Det finns både hela romaner och korta berättelser men du hittar inga storsäljare här. Det som erbjuds är böcker som är så gamla att upphovsrätten inte gäller eller böcker där författaren väljer att inte ta betalt.
Program: Wattpad
Installera från Microsoft Store!


Spara dina filer i molnet

En näthårddisk är en tjänst som låter dig lagra din information på stora serverdatorer. Filerna ligger alltså i säkert förvar – och det är lätt att dela dem med andra.
Den bästa tjänsten heter Dropbox, och om du installera deras synkprogram på datorn behöver du aldrig tänka på upp- och nedladdning. Allt du lägger i mappen Dropbox kopieras automatiskt till deras servrar, och om du gör en förändring så uppdateras filen omedelbart på servern. Programmet och två gigabytes lagringsutrymme är gratis, men du kan även köpa till 1 000 GB för tusen kronor om året.
Ett alternativ till Dropbox är att använda Microsofts konkurrent Onedrive där du får fem GB utan kostnad.
Program: Dropbox
Ladda ner här!
Program: Onedrive
Ladda ner här!Google

Gratis backup hos Google

Google Drive har samma upplägg som Dropbox, men har dessutom en backup-funktion. Förutom en gemensam Drive-mapp kan du låta flera mappar kopieras till Googles servrar. Eftersom varje dator behandlas som en separat enhet blir det alltså även ett verktyg för säkerhetskopiering.
Om de 15 gigabyte du får gratis inte räcker kan du betala 1 000 kronor för 1 000 GB.
Program: Google Säkerhetskopiera och synkronisera
Ladda ner här!
Läs vår guide här!


Två gigantiska näthårddiskar

Det utrymme du får hos Google och Dropbox kan kännas ganska snålt, men det finns mer generösa alternativ. Hos svenska uppstickaren Degoo får du exempelvis 100 gigabyte utan kostnad, och hos Mega får du 50 GB.
Upplägget är det samma som hos Dropbox: Installera programmet på din dator så synkroniseras innehållet till servrarna.
Program: Degoo
Ladda ner här!
Program: Mega
Ladda ner här!


Mhotspot

Mhotspot: Dela uppkoppling på resan

På resande händer det att man bara får en enda internetuppkoppling. Många hotell erbjuder exempelvis bara kod till en enda pryl.
Lösningen kallas för internetdelning, och det är inbyggt i mobilen när du surfar via 3g- och 4g-nätet. I datorn saknas den funktionen, men med programmet Mhotspot fixar du det enkelt. Några antivirusprogram varnar för Mhotspot. Läs vår i vår guide.

Program: Mhotspot
Ladda ner här!
Läs vår guide här!