Google Earth: Roligare än Google Maps

Google Earth kan beskrivas som en digital jordglob. Du ser jordklotet från ovan och kan zooma in på detaljnivå. Google Earth påminner om företagets karttjänst Google Maps – men är roligare att använda.
Program: Google Earth
Ladda ner här!World Clock

World Clock: En klocka för hela världen

Windows inbyggda klocka funkar inte speciellt bra för att hålla reda på tiden i andra länder. Windows 10-programmet World Clock är däremot fyllt med smarta funktioner. Förutom att visa vad klockan är i valfria länder innehåller den även uppgifter om exempelvis solens upp- och nedgång och andra viktiga fakta om landet i fråga.
Program: World Clock
Installera från Microsoft Store!


Duolingo: Bästa språkkursen

Duolingo är ett kul gratisprogram för att lära sig språk och förutom textbaserad övningar använder det även ljud och bild. Om datorn har mikrofon kan du till och med läsa in ord och få ditt uttal analyserat.
Dina framsteg ger dig poäng och medaljer, ungefär som i ett spel. I skrivande stund finns Duolingo för ett 30-tal språk – bland annat svenska.
Program: Duolingo
Installera från Microsoft Store!Skype

Skype: Gratis videosamtal

Skype är den mest kända tjänsten för att gratis röst- och videosamtal över internet. Du kan givetvis också textchatta – och den senaste versionen har till och med fått inbyggt stöd för översättning. Du kan exempelvis skriva på svenska och låta din kompis se texten på spanska.
Program: Skype
Ladda ner här!


Tre sätt att chatta från datorn

Whatsapp, Viber och Facebook Messenger är tre populära appar för att chatta och prata med andra i mobilen. De finns även för datorn, vilket framför allt är bra för den som föredrar ett vanligt tangentbord. Viber och Messenger kan du använda helt fritt på datorn medan Whatsapp är en förlängning av mobilappen. Du måste alltså ha appen aktiv på din telefon för att det ska fungera.
Program: Viber
Ladda ner här!
Installera från Microsoft Store!
Program: Whatsapp
Ladda ner här!
Program: Facebook Messenger
Installera från Microsoft Store!


Teamviewer: Programmet som fixar fjärrsupport

Här du supportansvarig för släkt och vänner? Brukar du behöva åka hem till folk för att fixa deras datorer. Teamviewer är ett program för att använda för att fjärrstyra en dator, och det här kan vara till stor hjälp. Du installerar det på datorn hos den person du brukar hjälpa och du kan sedan se hens dator som ett ”fönster” på din egen. Med mottagarens godkännande får du sedan full kontroll över den.
Program: Teamviewer
Ladda ner här!
Läs vår guide här!