Recuva

Rädda filer du raderat

En fil som du har raderat av misstag behöver inte vara borta för evigt – inte ens om du har tömt papperskorgen. Har du plats på hårddisken ligger filerna kvar, och genom att installera programmet Recuva kan du söka igenom datorn efter raderade filer och välja att återställa dem.

Program: Recuva
Ladda ner här!
Läs vår guide här!


Trimma datorn snabbare

Det finns många program som lovar att göra datorn bättre genom att trimma den.
Det här är ofta bluff och båg, men under vissa kan de göra din dator snabbare. Om du har en dator som fungerar bra är det onödigt att köra den här sortens program, men är den hopplöst långsam kan det vara värt ett försök.

Ett populärt gratisverktyg är Ashampoo Winoptimizer Free, men du kan också använda Glare Ulitilies som innehåller ett 20-tal verktyg för att fixa, skydda och snabba upp din dator.

Program: Ashampoo Winoptimizer Free
Ladda ner här!

Program: Glare Ulitilies
Ladda ner här!


Fixa filer som låst sig

Ibland händer det att en fil i Windows har låst sig. Den går varken att flytta eller döpas om, och du kan inte ens radera den. Har du drabbats av det är Iobit Unlocker eller Deadlock två program som kan lösa problemet. Vad de gör är att ”med tvång” låsa upp filen så att du kan använda den igen.

Program: Deadlock
Ladda ner här!

Program: Iobit Unlocker
Ladda ner här!


Håll drivrutinerna uppdaterade

För att datorn ska vara stabil och säker krävs att alla drivrutiner är uppdaterade. Det här går förstås att göra manuellt, men du kan också ta hjälp av programmet Iobit Driver Booster. Vad det gör är att söka igenom din dator och visa vilka drivrutiner som är inaktuella. Du kan sedan låta programmet uppdatera dem med ett enda klick.

Program: Iobit Driver Booster
Ladda ner här!


Speccy

Kolla datorn innanför skalet

Om du undrar vad som finns innanför skalet på din dator kan Speccy hjälpa dig. Det här lilla gratisprogrammet samlar ihop all tänkbar information om datorn och presenterar den i ett lättöverskådligt gränssnitt.

Program: Speccy
Ladda ner här!