P3 Spel

P3 Spel
Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio

Babblig, bred och frekvent uppdaterad. P3 Spel leds av Angelica Norgren och gästas av en panel på ytterligare tre personer. Diskussioner om aktuella spel varvas med mer nischat material, personporträtt, krönikor och musikinslag, vilket gör att podden känns välbalanserad och varierad. När fyra glada personer ska snacka spel blir det lite rörigt och ofokuserat emellanåt, men P3 spel återfår snabbt fotfästet igen.
Lyssna här


Spela spel

Spela Spel
Varannan vecka bjuds vi in på spelsnack hos duktiga Nanna Johansson och Jonatan Unge. Just nu är podden något insnöad på Blizzard-succén Overwatch, men tenderar överlag att hålla en bra bredd. Nanna och Jonatan fungerar bra ihop, och ger en mer mogen och sansad upplevelse än ovanstående. Att de även inkluderar brädspel och andra nördigheter är ett plus!
Lyssna här

Overkligt

Overkligt
Illustration: Daniel Björk

Proffsig podd som råddas av spelveteranerna Victor Leijonhufvud, Christer Engström och Johan Hallstan. En grabbfest, med andra ord, där den sistnämnda gestalten precis tagit avsked av Overkligt och lämnat de andra två i sticket. Hur som helst; de här killarna vet vad de snackar om, och levererar insiktsfulla kommentarer kring ämnen som i något avseende tar oss med till en alternativ verklighet. Dator- och tv-spel är så klart ett av dem. 
Lyssna här


Skillpod

Skillpod

Sebastian Magnusson och Åsa Modén nördar för närvarande in sig totalt på Final Fantasy i spelsajten Skillpoints egen podcast. Det snackas +10-svärd, nya patchar och vilken utrustning som passar bäst för vilka ändamål. Även indiespel och andra massiva multiplayerspel är återkommande inslag i denna skönt opretentiösa podd som har glimten i ögat.
Lyssna här


Nördigt


NördigtPC för Alla Favorit

Välproducerad podcast som täcker in ett brett spektrum av nördigheter. Spel, serietidningar, film och tv-serier, närmare bestämt. Rena himmelriket för allmännörden med andra ord, och att podcasten dessutom uppdateras flitigt med nya avsnitt gör inte saken sämre. Blir bitvis lite grabbig jargong i etern, men det är i stort sett det enda vi har att klaga på. Intressanta och vältaliga gäster är regel snarare än undantag. 
Lyssna här


Svamppod

Svamppod

Allmänt hållen, aktuell tv-spelspodd som aldrig har långt till nästa garv. Nya avsnitt läggs ut på veckobasis och de medverkande har bra kontakt med såväl varandra som med lyssnaren. Väldigt lite inrutat och väldigt mycket spontanitet känns som ledordet bakom Svamppod.
Lyssna här


Mamma pappa spel

Mamma Pappa Spel

Här har vi en vuxen podcast som tar upp spelandet ur ett föräldraperspektiv. Neurologer, experter och spelutvecklare behandlar intressanta studier och lite tyngre ämnen som faller inom spelnischen. Måstelyssning för dig med barn, givetvis, men intressant för alla som vill gå lite djupare på spelfronten.
Lyssna här


Spelklassiker

Spelklassiker Musik

Här står både ny och gammal klassisk spelmusik i centrum. En välförtjänt plats för musikgenren som kan få gammal som ung att digga loss till en Doom-dänga eller Yoshi-joddel. Sedan dator- och tv-spelen såg dagens ljus för en herrans massa år sedan har musikaliska alster av hög kvalitet gått hand i hand med dem. Upptäck spelmusikens värld. Gör det bara!
Lyssna här

Spelkosmos

Spelkosmos

Sanna och Sven levererar spelpodd på säsongsbasis, där avsnitten ofta har ett övergripande tema snarare än en ambition att täcka alla de senaste spelsläppen. Roligt och informativt, och utmärkt fördjupning för dig som redan lyssnar på en "nu har vi lirat det nya..." podcast. 
Lyssna här