Om du brukar kasta ett öga på din vänlista i Facebook har du säkert märkt hur den förändras.

Högst upp står det hur många vänner du har, och plötsligt noterar du att siffran har sjunkit. Det som har hänt är förmodligen att en person valt att inte längre vara vän med dig. Vem det är som har försvunnit kan du dock inte se. Facebook meddelar nämligen inte när någon har plockat bort dig som vän.

Om brinner av nyfikenhet att få veta vilka det är som försvinner kan du skaffa Who Deleted Me. Det är ett tillägg till Google Chrome eller Firefox – och fungerar alltså inte för Microsoft Edge eller Internet Explorer..

Who deleted me

När du installerar Who Deleted Me går tjänsten igenom din vänlista på Facebook och skapar en kopia. Den här kopian jämförs sedan med din aktuella vänlista. Om någon försvinner kan Who Deleted Me inte bara se att du har en vän mindre. Den ser även vem det är som har försvunnit.

Om det är ojuste att på det här sättet övervaka dina vänner, det får du förstås själv avgöra.