Sugen på en galet billig semester med bil? Med tjänsten Hertz Freerider får du en hyrbil utan kostnad. Bilen är fulltankad, och om du klarar dig på en tank behöver du med andra ord inte ens betala för bensinen.

Läs också: Förvandla dina bilder till en film – helt gratis

Låter det för bra för att vara sant? Haken är att du måste köra mellan två förbestämda punkter vid en viss tidpunkt. Biluthyrningsfirman Hertz använder helt enkelt Freerider för att få hjälp att flytta uthyrda bilar till den stad där de hör hemma. Eftersom företagets betalande kunder kan lämna bilen i en helt annan stad hamnar många bilar, och det är dessa du får köra tillbaka gratis. Om du är flexibel är Freerider dock den optimala budgetsemestern – och du bokar förstås på nätet.

För att använda tjänsten måste du ha haft körkort i minst ett år.

Hos Freerider kör du bara Hertz bilar. Sajten Driveback är en fristående tjänst med ambitionen att knyta ihop företag som har ett behov av att få sina bilar flyttade med personer som vill ha en gratis resa.

Utbudet är dock mindre än hos Freerider, och i skrivande stund finns här bara sju gratisresor.

Freetrailer

Det är inte bara hyrbil du kan få gratis. Via tjänsten Freetrailer kan du låna en släpkärra utan kostnad. Släpen lånar du av Freetrailers samarbetspartner. Det är ofta butiker som hoppas att du ska använda släpet för att handla just där.

Det är också viktigt att tänka på att kolla över dina försäkringar, annars kan det stå dig dyrt om något händer. Här kan du läsa mer om försäkringsvillkoren för Freerider, Driveback och Freetrailer.