Det kryllar av smarta finesser i Android. Systemet är skapat för att ge användarna och appmakarna maximala möjligheter att skräddarsy gränssnittet. Det här gör att en Android-mobil eller surfplatta kan upplevas som lite rörig och svårbegriplig – men det ger också stora möjligheter.

Ett exempel är låsskärmen. I sitt standardutförande används den bara för att låsa upp skärmen. Låsskärmen är med andra ord det du ser när telefonen har varit avstängd

Kluriva apputvecklare har dock insett att låsskärmen går att använda till mer kreativa saker.

Från Microsoft

En av de mest populära låsskärmarna heter Next Lock Screen och kommer från Microsoft.

Den grundläggande funktionen, alltså att låsa skärmen, finns förstås där, och nyligen kom en ny version som bland annat gör det möjligt att logga in med fingeravtryck om telefonen klarar av det.

Men det intressanta är alla andra möjligheter. Tanken bakom Next är att du inte ska behöva låsa upp telefonen lika ofta som tidigare. Du kan exempelvis se missade samtal, sms och Messenger-meddelanden direkt på låsskärmen. Här finns även en klocka, en väderprognos och dina kommande kalendermöten.

Du kan också skapa genvägar till dina favoritappar så att du öppnar dem direkt från låsskärmen. Ja, det går till och med att starta vissa okänsliga funktioner utan att låsa upp telefonen, till exempel ficklampan och kameran
För att göra upplevelsen mer tilltalande kan du även välja vilken bakgrundsbild som ska visas när du tar fram din låsskärm.


Om guiden: 

Det här behöver du:

  • En smartphone med Android.
  • En internetuppkoppling.

Det här lär du dig:

  • Vad är en låsskärm?
  • Hur byter du till Next Lock Screen?
  • Hur ställer du in Next?

3 andra låsskärmar

Picturesque Lockscreen är Microsofts andra låsskärm för Android. Det mest intressanta är att den ger dig nyheter och sport från Bing, liksom snygga bilder.

Picturesque
Picturesque är en av många låsskärmar du kan välja på din mobil.

CM Locker ger din Android-telefon Iphone-känsla, i alla fall formmässigt. Den låter dig också kolla på vädret, ta bilder eller spela musik, direkt från låsskärmen.

Echo Notification Lockscreen är en av de mest populära låsskärmarna. Den har ett avskalat gränssnitt utan en massa blingbling. Nackdelen är att du måste betala för att slippa reklamen.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning