Hösten är här och det betyder att vi översköljs av nya produktsläpp från alla håll. Nyheterna som snart visas upp på den gigantiska IFA-mässan i Berlin (och som du givetvis kommer kunna läsa mer om bland våra nyheter) ska locka till köp under hösten och till julhandeln.

Men i skymundan av nya spännande smartphones, tv-apparater och bärbara prestandadatorer finns ett antal enklare och billigare produkter som jag tycker är värda att lyftas fram, produkter som verkligen förenklat vår vardag.

Powerbanks

När jag köpte ny bil för 3 år sedan var antalet 12-voltsuttag en faktor som jag vägde in i mitt beslut. Ingen viktig sådan, men det var ändå störande att favoritbilen (som jag senare slog till på) saknade uttag i baksätet.

I dag använder jag inte uttagen, det är så mycket smidigare att ha en laddad powerbank eller två med sig på resan. Men även hemma, det är helt enkelt så otroligt smidigt att slippa tänka på var närmaste eluttag finns när jag behöver ladda telefonen eller surfplattan.

En helt oumbärlig pryl helt enkelt!

Chromecast

För inte så länge sedan var mediaspelaren, ofta en ganska tung pjäs med inbyggd hårddisk, en given pryl i tv-bänken. I dag är den traditionella mediaspelaren mer eller mindre död.

Googles Chromecast är en helt suverän liten dosa som låter mig använda mobilen, surfplattan eller datorn för att initiera och styra uppspelning av strömmat innehåll på tv:n. För ynka 390 kronor! En klockren produkt till oförskämt lågt pris.

Fickdatorn

Det var drygt ett år sedan Intel lanserade konceptet Compute Stick, en stationär dator i form av ett usb-minne som du kan koppla in direkt till tv:n.

Jag är förvånad över hur lite uppmärksamhet den här produktkategorin har fått, det är ju helt fantastiskt hur man kan klämma in en Windowsdator i det här pytteformatet. Asus nya Vivostick är snabb som en Surface 3, kör 64-bitars Windows 10 och väger bara 73 gram! Mitt senaste spontanköp, och en pryl som verkligen är värd att lyfta fram.