Det verkar som om HP Inc, tidigare Hewlett-Packard, har råkat dela med sig av information rörande Intels kommande Kaby Lake- och Apollo Lake-processorer. Informationen återfanns i dokument angående företagets framtida PC, HP Pavillion x360 m1.

Den nya Pavillion-datorn är en så kallad hybriddator, vilket menas att den kan agera både som laptop och surfplatta. Dess specifikationer sägs ge en indikation över vad framtida Kaby Lake-produkter kan prestera. Den innehåller nämligen en dubbelkärnig Core i3-7100U som körs i 2.40 Ghz, drar 15 watt och har 3mb i cacheminne.

Vidare återfinns även en ”HD graphic 620”-processor som är klarar av spel i DirectX 12, men även kan strömma HD-innehåll. Intel har tidigare uppgett att Kaby Lake-chipp ska klara av strömning av 4K-material.

Men Pavillion x360 m1 kommer även att kunna konfigureras för de kommande Apollo Lake-chippen. Då kommer den enligt uppgifter levereras med en Pentium N4200-processor som körs i 1.1. Ghz (men som även kan nå 2.5 ghz) eller en Celeron N3350 som körs i 2.4 ghz. Båda chippen har 2mb L2-cacheminne vardera.

PC-datorer med Kaby Lake-processorer, den sjunde generationens ”Core-chip”, förväntas dyka upp i butiker under fjärde kvartalet 2016. Asus har sedan tidigare utannonserat att deras kommande PC- och surfplattehybrid Transformer 3 ska använda sig av processorn, men uteslöt vidare detaljer.

Lenovo och Acer uppges också vara redo att visa upp Kaby Lake-hårdvara under den kommande IFA-mässan i Berlin som går av stapeln den 2 september.