Deborah Foster anklagades av RIAA (Recording Association of America)i november 2004 för att ha brutit upphovsrätten och i juli 2005 lade man till dottern Amanda till stämningen. Intresseorganisationen menade på att internetabonnemanget, för vilket Debbie Foster stod för, hade använts illegal fildelning av ett antal nedladdade låtar.

RIAA erbjöd en förlikelse för 5000 dollar, det vill saga närmare 37000 kronor, men Foster vägrade och tog det hela till domstol. Hon krävde att RIAA visade detaljerad information rörande de låtar hon anklagades för att ha spridit. Bland annat efterfrågades datumen då de laddats ned och exakt vilka filer det rörde sig om. Då organisationen inte kunde förse rätten med denna information drog de tillbaka stämningen. De blev dock skyldiga att bekosta Fosters juridiska ombud och acceptera att rätten utsåg Foster till vinnare i målet.

Foster är dock långt ifrån att vara ensam om att stå upp mot RIAA. Det finns ett antal i USA som i skrivande stund är mitt uppe i sina rättsliga kamper mot organisationen. Det är inte heller första hindret för RIAA då organisationen gjort enorma tabbar tidigare så som att stämma pensionärer för att inte tala om redan avlidna människor.

Källa Arstechnica