Mobilen blir din nya kontrollcentral

Som du kanske märkt går det en röd tråd genom allt detta, din smartphone. Väldigt mycket, i stort sett allt, styrs med appar i mobilen. Du kan öppna dörren och svara i porttelefonen med en app. Du styr lampor, fläktar och persienner med en annan. Andra appar styr tv:n, brödrosten, diskmaskinen med mer.

Det här ställer givetvis krav på mobilen. Du behöver ingen extremt kraftfull smartphone, men en del andra saker kan vara värda att tänka på. För det första din uppkoppling. Många av dessa appar kan jobba via molnet eller direktanslutning via internet. Det innebär att du kan komma åt dem även när du inte är hemma på det lokala nätverket.

Men tänk då på att massor med appar som ska hållas uppdaterade, visa notifieringar och så vidare både tar upp minne i systemet och kan äta upp en del av din mobila dataplan.

Chef Collection app
Ljuset, huset och hushållet, allt styr du från en och samma mobil.

För det andra kan du behöva en telefon som har ett uppdaterat operativsystem. Appar är färskvara och det är inte säkert att de är kompatibla med en telefon du inte uppdaterat systemet på ett tag.

En äldre smartphone kan vara snabb nog, men den kan falla på att den har fel Android-version. I dagsläget är det också säkrast om du håller dig till just Android eller IOS, tyvärr är det få appar för denna sorts tillbehör som är kompatibla med Windows 10 Mobile.