Netgear har precis avtäckt sitt nya wifi-system Orbi, som ska erbjuda stabil täckning i hela hemmet och eliminera de så kallade ”döda zoner” som är vanligt förekommande i större bostäder. Orbi består av en central router som trådlöst kopplas upp mot den tillhörande satelliten, vilken placeras ut på en strategiskt vald plats mitt i hemmet. Systemet blir först i världen med att utnyttja Tri-band-wifi för ändamålet. Denna standard är känd för att leverera maxad hastighet på trådlös väg, oberoende av hur många enheter du väljer att ansluta.

Wifi-systemet har designats med enkelhet i åtanke och installationen slutförs på ett par minuter via webbläsaren eller mobilappen. Genom att koppla ihop Orbi med ditt modem eller vägguttag och placera ut satelliten mitt i bostaden ska du enligt Netgear uppnå fullständig wifi-täckning på upp till 370 kvadratmeter.

Orbi ska enligt uppgift kosta cirka 400 dollar, eller strax över 3 300 kronor, och lanseras över hela världen i september. Systemet kommer säljas som ett kit innehållandes en central router och en satellit-enhet.