Bahnhof skulle sända samtliga konserter från Pride-festivalen live på webben. Men igår fick internetoperatören veta att minst två internationella artister ville stoppa sändningarna, något som fick vd:n Jon Karlung att reagera mycket starkt.

- Jag förstår inte hur de tänker. Det är fullständigt obegripligt att en festival som syftar till mångfald kräver att en stor del av målgruppen inte ska kunna ta del av evenemanget, sade Jon Karlung i ett pressmeddelande på fredagsmorgonen.

Stockholm Pride är en årlig festival som vänder sig till homo- och bisexuella samt transpersoner. Jon Karlung kritiserade festivalledningen och hävdade att den ville tvinga företaget att sända med försämrad kvalitet. Detta dementerades av ansvariga för Pride och framkallade ett krismöte mellan parterna under eftermiddagen. Därefter uppgav Bahnhof att även kvällens konserter med svenska artister skulle sändas med försämrad bildkvalitet.
- Det har jag inte hört någonting om, svarade Stockholm Prides ordförande Ulrika Westerlund.

En halvtimme senare kom till slut bekräftelser från både Bahnhof och Pride att sändningarna från morgondagens Darren Hayes-konsert skulle stoppas, men att sändningen från dagens konsert ska få vara kvar.
- Eftersom Darren Hayes kom till ganska sent så hade vi inga avtal om att få sända konserten live på webben, förklarade Ulrika Westerlund.

Jon Karlung vill också tona ned sin tidigare kritik mot festivalledningen.
- Vår konflikt ligger inte med Pride, men vi förstår inte att artisterna vill avstå från att synas, säger han.

Se mer information om webb-tv-sändningen här.