1. Hur installerar jag?

Öppna Windows inbyggda appbutik Microsoft Store. Du hittar den direkt i Aktivitetsfältet eller genom att klicka på Start-knappen och bläddra dig nedåt i den alfabetiska listan. Skriv Sketchbook i sökfönstret uppe till höger, klicka på appen Autodesk Sketchbook och därefter Installera. När installationen är klar klickar du på Starta eller letar upp appen via Start-knappen.


Sketchbook

2. Måste jag registrera mig?

När du öppnar Sketchbook får du en uppmaning att skaffa ett konto hos tillverkaren Autodesk och att logga in. Det är dock inte något måste och du kan lika gärna direkt trycka på Start Drawing.


Sketchbook

3. Finns det för andra plattformar?

Har du en dator utan Windows Store kan du ladda hem programmet på traditionellt sätt. Surfa bara till www.sketchbook.com, välj Download och spara filen på Skrivbordet. Dubbelklicka och följ instruktionerna i installationsprogrammet.
Du kan även använda mobil eller surfplatta. Du gör det genom att söka efter appen Sketchbook i Google Play Butik (Android) eller App Store (Iphone/Ipad).


4. Hur sparar jag?

För att spara din illustration klickar du på menyknappen och väljer Save. Bilden sparas som standard i tiff-formatet, och om du vill ha något annat kan du välja Export och byta format till exempelvis jpeg.


Sketchbook

5. Var får jag hjälp?

Sketchbook är, som tidigare nämnts, ett ganska avancerat program. Behöver du hjälp kan du surfa till www.sketchbook.com och klicka på Support.
Om du vill ha tillgång till personlig support kan du teckna en prenumeration för cirka 1 200 kronor per år. Det gör du på www.autodesk.se/products/sketchbook/subscribe.