Trex

1. Dinosaurieskelett i trädgården

På Googles campus i San Francisco finns en stor staty som föreställer ett skelett från en Tyrannosaurus Rex. Anledningen är att ständigt påminna sig själva om att inte låta företaget dö ut och försvinna, som dinosaurierna. 


getter

2. Getter sköter gräsklippningen

Runt Googles högkvarter finns mycket gräs som behöver klippas. Istället för att använda gräsklippare har företaget hittat en annan mer klimatsmart idé att fixa jobbet på – getter. Upp till 200 getter besöker Googles högkvarter åt gången och stannar i en vecka för att tugga i sig gräset.


dollar

3. Förmåner – även för anställdas familjer

Om en Google-anställd dör kan dennes respektive få upp till 50 procent av lönen den avlidne hade – under tio års tid. Även deras barn kan få en viss betalning tills de är vuxna.


job

4. Google har ett hemligt sätt att rekrytera

Google har ett smart sätt att hitta programmerare – innan de själva vet att de vill söka tjänster på Google. När någon gör rätt teknikrelaterade sökningar så kan det dyka upp en sida med utmaningar från Google. Den som gör utmaningarna får sedan reda på om deras tekniska kompetens matchar vad Google söker efter. Den som klarar de tekniska utmaningarna kan få en intervju hos Google.


doodle

5. Googles första doodle – ett out of office-meddelande

Doodles, de olika varianterna av Googles logga som används för att uppärksamma kända händelser, dyker upp titt som tätt på Googles sajt. Redan 1998 gjorde den första och föreställde en Burning Man-logotyp (festival i USA). Anledningen var att ge besökarna ett något annorlunda och informellt "out of office"-meddelande.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning