moon

6. En Google-sökning använder mer datorkraft än månlandningen

När du söker på Google får du blixsnabbt tillbaka sökresultat, trots att Google letar igenom "hela" internet. Det kräver en hel del kräm i maskineriet. Faktum är att en enda Google-sökning kräver mer datorkraft än vad det krävdes att sätta de första människorna på månen.


dog

7. Hundar på jobbet

De anställda på Google får ta med sig hundar till arbetsplatsen, då det anses vara bra för de anställdas välbefinnande. Katter är inte förbjudna, men är inte lika uppskattade då de kan göra hundarna upprörda.


cafe
En cafeteria på Googles campus.

8. Gratis mat

De anställda på Google lider ingen brist på näring. Frukost, lunch och middag för den som jobbar över är helt gratis för de anställda. Runt om Googles campus finns också många caféer och juice-barer med gratis dricka.


tur

9. Googles "jag har tur"-knapp kostar företaget miljoner

Ända sedan start har Google haft knappen "jag har tur" bredvid den vanliga sökknappen. Att klicka på den tar användare direkt till en sida istället för att först hamna på en sökresultatsida. I och med att du skickas direkt till en sida missar Google annonsvisningar i sökresultaten, något som kostat företaget miljoner dollar årligen.

När Google nu visar sökresultat redan när vi börjar skriva kommer företaget runt detta problem, till viss del. Men det kräver att användaren har Google Instant påslaget och att uppkopplingen är snabb nog.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning