Adata Dashdrive Durable HD710

Dashdrive tål vatten och stryk

Bra valAdata Dashdrive Durable HD710 är en grov och kantig historia med mestadels gummiytor och hårdplast på utsidan. Beroende på vilken storlek på disk du väljer får du olika färg på höljet. Det finns så vitt vi kan se tre – 500 GB, 1 TB och 2 TB. Vår testdisk på 1 terabyte är neturalt svart, men de andra två sticker ut mer.

Disken är inte direkt bekväm att stoppa i fickan med sina utstickande detaljer. Usb-kabeln är en vanlig lös standardkabel, men det finns fästen på sidan där den kan snäppas fast för transport.

Adata Dashdrive Durable HD710
Adata Dashdrive Durable HD710

Det som gör Dashdrive Durable intressant är att den är rejält stryktålig. Den ska gå att tappa i backen utan problem, och klarar att dränkas i ner till en meter vatten i upp till 30 minuter. En nackdel med det är dock att usb-porten sitter bakom en gummilucka som du måste pilla med för att ansluta.

Det är inga extra program på disken, men ett par intressanta program går att ladda ner från Adatas webbsajt: Ostogo gör att du kan lägga in installationsdisk för Windows på enheten medan Hddtogo erbjuder låsning och lösenordsskydd samt synkning av mappar som ett alternativ till molndrive eller som backup.

Dashdrive hör inte till de snabbare i testet, och är dessutom formaterad som fat32. Det kan vara smart att byta till ntfs som filsystem, både för prestanda och så att det går att hantera större filer.

Fakta Adata Dashdrive Durable HD710

Kontakt: www.adata.com
Lagringsplats: 1 TB
Filsystem: FAT32
Gränssnitt: Usb 3.0
Program på disken: Nej
Storlek: 13,2 x 9,9 x 2,2 cm
Vikt: 220 g
Hastighet, läsning: 73,1 MB/s
Hastighet, skrivning: 71,8 MB/s
Hastighet, sökning: 18 ms
Övrigt: Vattentät (IPX7), stöttålig (Military MIL-STD-810G 516.5)
Pris: Från 749 kronor hos Prisjakt.

plus

Stöttålig och vattentät.
Smart fäste för kabel.
Bra medföljande program.

minus

Stor och kantig.
Opraktiskt med lucka.
Något dyr.

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10