Buffalo Ministation Safe

Eleganta Buffalo rasslar för mycket

Buffalo Ministation Safe har ett väldigt snyggt och avskalat yttre, ett rätblock med lätt rundade hörn och ett skal helt i en gråsvart matt yta med skön kvalitetskänsla. Vill du ha en ljusare tillvaro går den också att få med vitt skal. Det ska också finnas en röd version av disken, men den har vi inte hittat i svenska butiker.

Buffalo Ministation Safe
Buffalo Ministation Safe

Det ena som bryter av är usb-porten på ena kortsidan och en minimal diod i ena hörnet. Enheten ska enligt Buffalo vara lite extra stöttålig tack vare en ”patenterad konstruktion”, men exakt vad den tål hittar vi inga uppgifter om. Vad det än innebär har det inte gjort Ministation Safe särskilt tung eller tjock.

Prestandamässigt håller den sig ungefär i mitten av startfältet, och ger oss jämna och pålitliga läshastigheter. En sak som sticker ut är ett påtagligt rassel från sökhuvudet, av den typ vi brukar höra från större hårddiskar.

På disken får vi med ett program som heter Lock-and-Go. Det krypterar och låser enheten med lösenord. Fler program, till exempel ett behändigt backupverktyg, går att ladda hem från Buffalos webb.

Fakta Buffalo Ministation Safe

Kontakt: www.buffalo-technology.com
Lagringsplats: 1 TB
Filsystem: NTFS
Gränssnitt: Usb 3.0
Program på disken: Kryptering
Storlek: 11,5 x 7,6 x 1,4 cm
Vikt: 170 g
Hastighet, läsning: 83,9 MB/s
Hastighet, skrivning: 83,9 MB/s
Hastighet, sökning: 20 ms
Övrigt: Stöttålig
Pris: 949 kronor hos Proshop.

plus

Elegant design.
Behändig att bära.
Något skyddad disk.

minus

Relativt högljudd.
Något dyr.

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10