Intenso Memory Home

Intensos tunnis glappar och skramlar

Intensos disk Memory Home är, med sina dryga 1,2 centimeter, tunnast i testet – men inte lättast. Det beror på att skalet är i ett ganska grovt stycke aluminium som täpps till i vardera ände med en plastbit. Det här kunde varit lyxigt och snyggt, men är tyvärr riktigt slarvigt ihopsatt, med glappande detaljer och lätt oroande skrammel inifrån skalet.

Intenso Memory Home
Intenso Memory Home

Av någon anledning identifieras disken av vårt testprogram HD Tune Pro som en 128 GB ssd. Windows säger dock korrekt att det är en hårddisk på en terabyte. Det gör dock att vi inte kunnat göra samma mätning av söktid på den, men rent allmänt verkar den inte snabbare eller långsammare än andra diskar. Hastighet mäter vi även med manuell filkopiering, så det gick bättre.

Memory Home är hyfsat snabb, men också ganska högljudd. Inget dämpar diskens vibrationer om den ligger på ett bord, och det hörs.

Det här är ytterligare en fat32-formaterad disk, så för Windows 7 eller senare och för Mac rekommenderar vi en formatering. Då det ändå inte ligger några program på disken, är det fritt fram att göra det direkt.

Disken säljs i like olika paket, och i vår version får vi av någon anledning med en 8 GB usb-pinne på köpet. Det är dock inte tillräckligt för att kompensera för den slarvigt byggda disken, så någon rekommendation blir det definitivt inte.

Fakta Intenso Memory Home

Kontakt: www.intenso.de
Lagringsplats: 1 TB
Filsystem: FAT32
Gränssnitt: Usb 3.0
Program på disken: Nej
Storlek: 12,3 x 8,1 x 1,25 cm
Vikt: 188 g
Hastighet, läsning: 88,1 MB/s
Hastighet, skrivning: 88,8 MB/s
Hastighet, sökning: Ej mätt.
Övrigt: 8 GB usb-pinne på köpet
Pris: 597 kronor hos CDON.se

plus

Tunn design.
Usb-pinne på köpet.

minus

Tveksam byggkvalitet.
Högljudd disk.
Inga medföljande program.

Betyg 4 av 10Betyg 4 av 10