Maxtor M3 Portable

Billigaste disken är stabilt byggd

Bra valEn disk som heter M3 måste ju givetvis testas. Och Maxtor M3 Portable visar sig vara en riktigt trevlig historia. Det är en enkel kompakt byggd disk med lätt välvd ovansida. Undersida har med små gummipluppar för att stå stadigt på ett bord. Det mesta är i matt svart plast, men verkar reptåligt och är stadigt byggt.

Det går dock inte att komma bort från en viss billighetskänsla. Det är dock helt okej, då M3 Portable också är den billigaste 1 TB-disken i testet med sina 600 kronor.

Maxtor M3 Portable
Maxtor M3 Portable

På disken hittar vi ett redigt programpaket som installeras på din pc. Auto Backup kan kryptera och säkerhetskopiera med filhistorik. Secret Zone ordnar kryptering av en del av disken, som sedan dyker upp som en egen enhet i datorn. Sedan får man också felsöknings- och formateringsvektyg till disken. Alla program är på engelska.

Disken är inte särskilt snabb, endast Buffalo Ministation ger oss lägre prestanda. Men den gör inte bort sig och duger utmärkt till det mesta. Vi uppmäter och upplever inga jämnheter i prestanda.

M3 Portable är främst tänkt för Windows, men på disken ligger också ntfs-drivrutiner för OSX, så vill du ha en disk som du kan skyffla stora mängder data mellan en pc och en Mac är den ett prisvärt val.

Fakta Maxtor M3 Portable

Kontakt: maxtor.seagate.com
Lagringsplats: 1 TB
Filsystem: NTFS
Gränssnitt: Usb 3.0
Program på disken: Backup, kryptering, underhåll
Storlek: 11,1 x 8,2 x 1,8 cm
Vikt: 159 g
Hastighet, läsning: 85,7 MB/s
Hastighet, skrivning: 82,6 MB/s
Hastighet, sökning: 17,2 MB/s
Pris: 520 kronor hos Proshop.

plus

Låg vikt.
Bra programpaket.
Bra pris.

minus

Inte så snabb.

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10