Seagate Expansion Portable

Dubbelt utrymme i högljudd disk

Två av diskarna i testet ger oss dubbla lagringsutrymmet. De har två terabyte i stället för en, men så är det också lite dyrare. Seagate Expansion är en kompakt och elegant designad disk på 2 TB med ett pris på precis under tusenlappen.

Chassit är helt i plast med en mönstrad ovansida och en flat undersida utan fötter. Den känns lite plastig men är fortfarande gediget byggd och bekväm att stoppa i fickan. Den tunna, avlånga ljusranden som indikerar att den är igång ger den en enkel men elegant egen stil.

Seagate Expansion Portable
Seagate Expansion Portable

Prestanda är riktigt bra, framförallt har den övertygande korta söktider. Men liksom Intensos disk är surret från mekaniska hårddisken påtagligt. Lite bättre intern dämpning och ett par gummifötter på undersidan hade hjälpt. 

På disken ligger vad som ser ut som ett installationsprogram, men startar vi det tas vi till en webbsida för produktregistrering, som inte verkar ge oss några fördelar förutom tillgång till support. Här finns inga program för till exempel backup eller kryptering och vi hittar inga på Seagates supportsidor heller.

Seagate Expansion är en duglig disk som gör sitt jobb och ger bra prisvärde om du behöver lite extra utrymme. Men den sticker inte ut på något sätt, varken positivt eller negativt.

Fakta Seagate Expansion Portable

Kontakt: www.seagate.com
Lagringsplats: 2 TB
Filsystem: NTFS
Gränssnitt: Usb 3.0
Program på disken: Nej
Storlek: 11,7 x 8 x 1,45 cm
Vikt: 163 g
Hastighet, läsning: 97,4 MB/s
Hastighet, skrivning: 94,3 MB/s
Hastighet, sökning: 15 ms
Pris från: 799 kronor hos Proshop..

plus

Välbyggd och tunn.
Relativt snabb.
Stor disk.

minus

Inga extra program.
Något högljudd.

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10