Silicon Power Armor A60

Tåliga Armor är inte värd sitt pris

Testets andra ruggade disk är en som vi testat tidigare, men då var det en 2 TB-version av disken. Sedan dess har den både fallit i pris och fått ett nytt program på köpet som inte fanns första gången. Den har ett ganska roligt yttre, men en hård, neonfärgad plastram runtom och svart men mjukt rundat på ovan- och undersidan. Den ger mest intrycket av att vara någon sorts badleksak.

Silicon Power Armor A60
Silicon Power Armor A60

Men tyvärr rekommenderar vi inte att du badar med den. Den är klassad som ipx4. Det innebär att den klarar vattenstänk, men inte att sänkas ned i vatten. X-et innebär att den inte är testad för dammtäthet. På den punkten är Adata Dashdrive Durable bättre. Däremot har den i stort sett samma stöttålighet och ska klara fall från en dryg meter.

Även här går det att fästa usb-kabeln på disken, och kontakten sitter bakom en småbökig lucka.

Armor A60 har inga program på disken, men du får tillgång till programmet SP Widget för nedladdning. Det är ett funktionsrikt men lite bökigt program för Windows och Mac som ger dig backup, möjlighet att kryptera filer och analys- och underhållsverktyg för disken.

Det är absolut inget fel på Armor A60, och näst snabbaste läs- och skrivhastigheterna i testet är inte fy skam. Men den är inte direkt prisvärd för vad man får. Vill du ha ruggad disk är Adatas version bättre.

Fakta Silicon Power Armor A60

Kontakt: silicon-power.com
Lagringsplats: 1 TB
Filsystem: FAT32
Gränssnitt: Usb 3.0
Program på disken: Nej
Storlek: 13,9 x 8,6 x 2,3 cm
Vikt: 280 g
Hastighet, läsning: 111,9 MB/s
Hastighet, skrivning: 106,1 MB/s
Hastighet, sökning: 17 ms
Övrigt: Vattentålig (IPX4), stöttålig (MIL-STD-810G)
Pris: 689 kronor hos Proshop.

plus

Stöttålig och stänksäker.
Smart kabelfäste.
Bra prestanda.

minus

Tjock och tung.
Kontakt bakom lucka.
Rörigt program.
Dyr.

Betyg 5 av 10Betyg 5 av 10