WD My Passport Ultra II

Testvinnaren har bäst program

PC för Alla Bäst i testSist men allt annat än minst är WD My Passport Ultra II. Den säljs ofta bara som My Passport Ultra, men det hette även föregångaren, som inte är lika bra. Det kan därför vara bra att dubbelkolla i butiken att det är den som släpptes 2016 som det handlar om.

Yttermåtten är kompakta, men den är också extra tjock och tyngst i testet med sina 241 gram. Skalet är i en kombination av blank och matt plast som både ser bra ut och är bekväm att hålla i. Den blanka ovansidan är dock rätt så mottaglig för små repor och fingeravtryck. Disken finns i röd, svart, vit och vår testade blå version.

WD My Passport Ultra II
WD My Passport Ultra II

Prestanda är godkända, med ungefär medelbra resultat för läsning och skrivning, men med klart snabbare söktider än genomsnittet. Med 2 TB utrymme och ett pris på 980 kr ger den oss mest lagringsplats per krona, även om det bara är marginellt.

Styrkan med My Passport Ultra II är ett utmärkt programpaket. Vi får tre snygga och praktiska program på svenska. WD Backup är ett enkelt och lättanvänt säkerhetskopieringsprogram som förutom att göra filbackup även kan synka densamma mot Dropbox. På så sätt får du lokal och molnbaserad säkerhet på en och samma gång. WD Security ger dig låsning och kryptering, och WD Quickview är tillverkarens egna diskanalys- och reparationsprogram.

Trots det bastanta formatet blir WD:s disk vår testvinnare, då den kombinerar bra prisvärde med hög byggkvalitet och smarta, användarvänliga mervärden.

Fakta WD My Passport Ultra II

Kontakt: www.wdc.com
Lagringsplats: 2 TB
Filsystem: NTFS
Gränssnitt: Usb 3.0
Program på disken: Backup, kryptering, underhåll
Storlek: 10,05 x 8,2 x 2,1 cm
Vikt: 241 g
Hastighet, läsning: 84 MB/s
Hastighet, skrivning: 85,1 MB/s
Hastighet, sökning: 15 ms
Pris: Från 969 kronor hos Prisjakt.

plus

Stor disk.
Stadigt byggd.
Snabba söktider.
Mycket bra medföljande program.

minus

Relativt tjock.

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10