Com Hem

I likhet med de flesta andra hemsidor vi besökt under testet är det enkelt att hitta kontaktuppgifter till kundtjänst hos Com Hem. ”Kundservice” är listat på startsidan och därifrån fordras ett enkelt klick på ”Kontakt”. Det finns även möjlighet att klicka på ”Support” för att läsa frågor och svar, kika på driftinformation och göra egen felsökning via webben.

Com Hem har tre olika telefonnummer beroende på vem som ringer och i vilket ärende, men det är enkelt att sovra ut numret som gäller för just dig. Under telefonnumren står öppettiderna.

På vardagar har Com Hem öppet 08:00-21:00, och på helgdagar 09:00-18:00. Fakturafrågor har dock helt stängt på helgdagar. Det går att läsa i en separat ruta på sidan, men det är lätt att missa.

Vill du inte kontakta Com Hem via telefon finns en blåmarkerad knapp för kontakt via e-post. Klickar du där kommer du till ett kontaktformulär som ska fyllas i tre steg. När du skrivit din fråga får du upp redan besvarade exempelfrågor. Om ingen av dem matchar din fråga klickar du vidare till sista steget, där du kompletterar din fråga med mer information och kontaktuppgifter.

När du skickat iväg din förfrågan får du ett bekräftelsemeddelande på hemsidan. Com Hem har satt upp som mål att hantera inkomna e-postmeddelanden inom 24 timmar. När vi hörde av oss fick vi återkoppling inom två timmar.

Likt de andra bredbandsleverantörerna finns det också möjlighet att kontakta Com Hem via sociala medier, och likt de flesta andra annonseras det inte heller tydligt på hemsidan. Öppettider för Facebook-chatten finns inte angivna, varken på hemsidan eller på Facebook, men svarstiden är - åter igen, likt de flesta andra - inom en timme.

Tjänster

Com Hem erbjuder full support av tjänsterna de tillhandahåller, och dessa inbegriper bland annat inkoppling av modem, uppkoppling till internet, felsökning och lägga till nya e-postkonton (från Com Hem). Om du äger ett modem eller router som är godkänd av Com Hem och du bara vill skaffa bredband kan kundservice hjälpa till att knyta ditt bredbandsabonnemang till ditt befintliga modem eller router. Om du vill att någon annan installerar din router går det att beställa hem en tekniker från Com Hem mot en avgift.

Com Hem

Svarstider

Snittiden för att få svar på fakturafrågor på vardagar ligger på 7 minuter. Snittider för dagen ser det ut enligt följande:

Förmiddag: 9 minuter
Dag: 5 minuter
Kväll: 13 minuter
Helg: Stängt

Att nå teknisk support under vardagar tar i genomsnitt 8 minuter. Snittiden fördelad över dagen är:

Förmiddag: 7 minuter
Dag: 5,5 minuter
Kväll: 12 minuter
Helg: 2,5 minuter

Omdöme

Com Hem har en användarvänlig och lättnavigerad hemsida där kontaktuppgifter, guider och felsökning via webben inte är mer än några få klick bort. Som nämnt tidigare är det en smula svårt att se att kundservice för fakturafrågor bara har öppet vardagar, men det rör sig om en petitess. Öppettiderna för vardagarna är i sig mycket bra. Att Com Hem har öppet till 21:00 gör att du har gott om tid att ringa dem efter att du slutat jobba och kommit hem.

Det kan dock vara lite påfrestande att ringa om Com Hem har långa köer, då den automatiska telefonrösten matar oss med lösningsförslag på vanliga problem. Det blir i längden tjatigt att lyssna på. Samtidigt kan det säkert hjälpa några av de som ringer. En smaksak, helt enkelt. Svarstiderna snittar 7-8 minuter, vilket gör att Com Hem placerar sig ganska genomsnittligt i jämförelse med de andra leverantörerna.

Fakta Com Hem:

Kontakt: https://www.comhem.se
Öppettider telefon vardagar: 08.00-21:00
Öppettider telefon helgdagar: 09:00-18:00
Svarstid vardagar faktura: 7 minuter
Svarstid vardagar teknisk support: 8 minuter
Svarstid helger faktura: Stängt
Svarstid helger teknisk support: 2,5 minuter
Kontaktalternativ: Telefon, e-post, Facebook

plus

Lättnavigerad hemsida
Bra öppettider på kundservice
Snabb återkoppling på e-post

minus

Faktura stängt på helgen

      Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10