Microsoft ska ha täppt igen totalt 68 sårbarheter i Windows, Office, Edge, Internet Explorer och SQL Server. Två av dem ska ha hunnit utnyttjas av cyberkriminella och ytterligare tre har redan blivit allmän kännedom.

Detaljerna kring patcharna avslöjas i hela 14 rapporter, varav en uteslutande tillägnas Adobe Flash som uppgraderats via Windows Update i Windows 10 och 8.1. Sex av rapporterna klassificeras som kritiska och åtta som viktiga. En av de rapporterade säkerhetsbristerna ledde till ett infekterat bråk förra veckan, när Google förekom Microsoft själva med avslöjandet av den.

En särskilt viktig uppdatering i mängden är MS16-132, som bedöms vara kritisk av Microsoft. Här åtgärdar man flera sårbarheter som låtit angripare köra skadlig kod från distans, vilket inkluderar ett säkerhetshål av s.k zero day-karaktär som redan hunnit utnyttjas av hackare. Bland uppdateringarna av mer kritisk karaktär återfinns också botemedel mot sårbarheter i webbläsarna Edge och Internet Explorer. Dessa ska emellertid inte ha hunnit upptäckas och utnyttjas av cyberkriminella och är kända sedan tidigare av Microsoft.