Mycket har hänt på streamingmarknaden sedan Netflix först lanserade sin abonnemangstjänst 2007. Numera erbjuder vissa tjänster en nedladdningsfunktion av material för att användarna ska kunna ta del av sina serier och filmer även när de inte har tillgång till internet.

Det här medför ny problematik, bland annat trytande lagringsutrymme på enheten i fråga och frustration när det visar sig att nästa avsnitt inte är nedladdat när användaren helst vill ha det. Netflix lanserar nu en så kallad "smart nedladdningsfunktion" för att råda bot på de här problemen.

Dump Netflix
I dag får Netflix-användare manuellt radera och ladda ner nya avsnitt av serier offline.

Numera kommer sedda avsnitt av en serie automatiskt raderas från den mobila enheten och nästkommande avsnitt laddas ner så fort användaren har tillgång till wi-fi. Om användaren redan har laddat ner nästkommande avsnitt, eller kanske en hel säsong, kommer nästa avsnitt som inte är nedladdat att laddas ner, förutsatt att detta är tillgängligt.

Den här funktionen är frivillig att använda och går att stängas av. Netflix kommer inte utnyttja lte-nätet för att ladda ner nya avsnitt.


Så ser du filmer och serier offline i Netflix-appen

Netflix har numera ett offlineläge för IOS- och Android-appen. Detta innebär att du kan ladda ner film och serier, precis som musik i Spotify, och kolla på dem när du inte har någon internetuppkoppling. Helt plötsligt är det ingen större deal att flyget du ska ta på långresan saknar wifi.

Missa inte: Här är bästa filmerna på Netflix just nu

1: Kom igång

Först och främst behöver du ha appen till antingen IOS eller Android. Om du redan laddat ner appen, se till att den är uppdaterad så att du inte har en gammal version av Netflix.

Missa inte: Här är bästa serierna på Netflix

2: Se vilka serier som går att ladda hem

När du sedan startar appen finns det två sätt att ladda ner filmer och serier offline. Antingen så klickar du in dig på det program du vill ladda ner och trycker på pilen med download vid beskrivningen av filmen, eller till höger om avsnittet i tv-serien.

Dock finns inte allt material tillgängligt för nedladdning, så om du istället vill söka bland de som är nedladdningsbara klickar du på "Downloads" i huvudmenyn längst ner i appen och sedan på "Hitta mer att ladda ner". När du hittat en serie eller en film som du vill ladda ner klickar du dig in på den och trycker på pilen med download.


3: Utforska ditt bibliotek

Via samma meny som du hittade ”Kan laddas ner” finns en flik som heter ”Mina nedladdningar”. Här kommer hela offlinebiblioteket att finnas och vill du plocka ner ännu mer finns en praktisk knapp på samma sida som heter ”Hitta mer att ladda ner”.

Netflix

För tillfället finns inget lagligt sätt att ladda ner Netflix-material till Mac och pc varav vi får invänta en officiell uppdatering i framtiden.