Google och Android jobbar redan övertid med att göra vårt liv så obekymrat som möjligt, men företagets nya app kanske rentav kan rädda det. Den kallas Trusted Contacts och kopplar ihop dig med dina allra närmaste, och låter dem lokalisera dig om en nödsituation skulle uppstå.

För att komma igång behöver du utse de människor du vill dela din position med, så kommer Google att göra dem uppmärksamma på din förfrågan. Till skillnad från liknande appar som Familio och Geozilla är Trusted Contacts inte avsedd för att du ska kunna hitta dina polare och ta en kaffe på stan. Appen är främst avsedd att användas i situationer då du behöver omedelbar hjälp.

Trusted Contacts
Vem vill inte utse PC för Allas Martin Appel till sin officiella beskyddare?

Nästa gång du befinner dig i en nödsituation kan du snabbt använda Trusted Contacts för att dina utsedda beskyddare ska kunna se exakt var du är. Om de misstänker att du råkat ut för något, men du inte kan nå mobilen för att skicka ett svar, kommer appen automatiskt att svara på deras förfrågan med en plats-notifikation efter fem minuter.

Folk i andra änden kan också titta till dig för att se om du haft något särskilt för dig den senaste tiden, och också kontrollera din telefons batterinivå. Trusted Contects finns tillgängligt för Androidanvändare, och Google har lovat att en IOS-version av appen inte är speciellt långt bort.


Så här ser det ut när du delar din position:

Trusted Contacts