Den 1 augusti blev det möjligt att göra "rut-avdrag" för vissa it-relaterade tjänster i hemmet. Rit-avdraget, som det kallas, låter kunderna komma billigare undan när de behöver experthjälp med att installera nya it-produkter, utföra säkerhetsrelaterade sysslor och feldiagnosticera den egna it-maskinparken.

10 frågor om det nya rit-avdraget – Här är allt du behöver veta

Nu är det dags för hemelektronikjätten Media Markt att lansera fyra nya it-relaterade tjänster. Tyskarna har slagit sina påsar ihop med tekniksupportföretaget Techbuddy för att erbjuda kunderna hjälp på fyra områden: Säkerhet och backup, installation underhållning, support i hemmet och installation smarta hemmet. Det sistnämnda omfattas inte av rut-avdraget.

– Senaste månaderna har vi sett en försäljningsökning på över 50% av våra befintliga tjänster vilket vi är fantastiskt nöjda med. Vi vill att teknik ska vara enkelt, roligt och ett hjälpmedel i vardagen för våra kunder. Med dessa tjänster som vi nu har tagit fram, samt till det pris som vi erbjuder, tror vi att våra kunder kommer bli mycket nöjda. Att dessutom få det åtgärdat i hemmet även om kunden inte har köpt tekniken hos oss tror vi kommer vara mycket uppskattat, säger Sarkan Rahim, kundrelationsansvarig på Media Markt, i ett pressmeddelande.