Året går mot sitt slut, och förr i tiden betydde det att det var dags att gå till butiken för att köpa en ny papperskalender.

Numera har många av oss gått över till digitala kalendrar, men det är kanske ändå dags läge att utnyttja årsskiftet för att kolla över om du använder rätt tjänster.

Google Kalender

Skräddarsydd för Gmail…

Är det kanske läge att byta kalenderapp i mobilen. Mobiltillverkarnas förinstallerade alternativ är sällan speciellt bra.

För Gmail-användare är Google Kalender ett bra val, eftersom den är skräddarsydd för att passa alla Googles tjänster. Gränssnittet är smidigt och appen är fullproppad med funktioner. Precis som med andra Google-tjänster är förstås den stora nackdelen att Google använder Gmail för att samla in information om dig.Outlook

… och Outlook

Den andra stora mejltjänsten heter Microsoft Outlook, och även här finns en kalender. Microsoft har dock ingen speciellt kalenderapp, utan samlar mejl och kalender i samma app. Om detta är en fördel eller nackdel är förstås helt och hållet en smaksak.Any Do

Både kalender och att göra-lista

Vid sidan om kalendern är göra-listan ett viktigt verktyg för att skapa ordning och populära Anydo kombinerar båda verktygen. Deras app använder telefonens standardkalender, så du behöver inte registrera någon ny.

Grundtjänsterna är gratis, men det finns även ett premiumabonnemang för den som vill ha mer.Calendar Widget Agenda

Genväg på skärmen

För att slippa öppna kalenderappen kan du lägga en widget direkt på startskärmen. Vill du ha en avskalad variant finns Calendar Widget: Agenda. Den visar aktiviteterna från telefonens standardkalender i ett kompakt gränssnitt.


Smidigt på startsidan

En smidig kalenderapp heter Jorte. Den låter dig komma åt din Google-kalender i ett gränssnitt som påminner om en papperskalender. Jorte har även en smidig och kompakt widget för att lägga kalendern på hemskärmen.


Business Calendar

Bäst för business

Business Calendar 2 fokuserar på affärsmötena. Du kan exempelvis snabbt växla mellan olika kalendrar, och tack vare en koppling till Googles att göra-lista Uppgifter når du dessa direkt i kalendern.
Väljer du att betala för Pro-versionen slipper du reklam och kan till och med få väderprognoser direkt i kalendern.


Gör en personlig papperskalender

Även du som föredrar papperskalendrar kan ta hjälp av internet. På sajten Minkalender kan du skräddarsy din kalender genom att ge den en personlig framsida, välja vad som ska visas och lägga till personliga datum, exempelvis födelsedagar. 259 kronor får du betala för denna lyx.Time

Skriv ut världens helgdagar

Sajten Timeanddate har full koll på världens helgdagar. Du kan alltså välja land och se när de har röda dagar. Förutom att visa kalendern på skärmen kan du skriva ut den på papper eller som pdf – och du kan välja mellan mängder med format.