Det är ingen hemlighet att it-jättarna försöker spara så mycket information om dig, din mobila livsstil och dina surfvanor som möjligt. Google tillhör de allra flitigaste, och du som använder företagets prylar och tjänster blir kartlagd in i minsta detalj. Visste du till exempel att Google sparar dina röstsökningar och vet var du befann dig vid den här tiden förra torsdagen?

Läs också: Så mycket tror sig Facebook veta om dig

Läsningen nedan listar vi som både skrämmande och fascinerande. Och faktiskt ganska nyttig för dig som vill ha bättre koll på ditt mobil- och internetbeteende. De flesta av funktionerna kommer du åt antingen via Googles kontoöversikt eller aktivitetsloggen Min aktivitet (My Activity).

Läs också: Så ägd är du av nätjättarna – och därför är det ett problem


1. Full historik på dina röstsökningar med Google-produkter – inklusive ljudinspelningar

Google

OK, Google: Påminn mig om hur dum jag låter när jag pratar med min telefon (du vet, när det inte verkar som att någon lyssnar). Om du använder röstkommandon i Android eller på någon annan Google-produkt (exempelvis röstsökningar i Googles IOS-app när du är inloggad på ett Google-konto) kommer en inspelning att göras. Du kan själv återuppleva dina gjorda röstsökningar genom att filtrera resultaten på röst och ljud i Googles sajt Min Aktivitet.