Tyst som en mus, brukar man säga, men om vi ska tro på Logitech är en mus allt annat än tyst. I alla fall om vi pratar om datormöss. De har därför tagit fram två modeller av möss med extra dämpade switchar i musknapparna, som ska skona oss från mus-oväsendet som tydligen plågar oss så.

Om vi kan hålla med om att det är ett stort problem går att debattera. De flesta datormöss ger ifrån sig ett ganska högfrekvent klickljud, men jämfört med det mesta annat som låter runt en normal arbetsplats är det ganska försumbart. Nåja, M220 Silent och M330 Silent Plus ska i alla fall råda bot på det. Här har vi testat den lite dyrare och lite mer avancerade M330 Silent Plus.

M330 Silent Plus
Ergonomisk utformning, så länge du är högerhänt.

Enkel och billig

Vi säger lite dyrare och lite mer avancerade, för det här är inte varken dyra eller avancerade skapelser. De kostar cirka 250 respektive 450 kronor, och bjuder på enkel grundfunktionalitet, men inte mer än så. Höger- och vänsterknapp samt rullhjul med mittenklick. Det är allt. Det känns lite i underkant. Många nyare möss, även sådana som inte är anpassade för gaming, har ett par extra sidoknappar, muskänslighetsswitch, eller någon annan liknande funktion.

De är bägge trådlösa, men utan bluetooth, utan använder egen 2,4 GHz radiolänk till egen usb-mottagare av Unify-typ (Logitechs system som gör att du kan ansluta flera prylar till samma mottagare). Det är lite synd, då det utesluter en del nyare små notebooks och hybrider som helt övergått till usb typ c. Det funkar givetvis med adapter där, men det är ju lite bökigt. M330 Plus drivs med ett AA-batteri, som räcker upp till två år, enligt tillverkaren.

M330 Silent Plus
M330 Silent Plus finns i tre versioner, en klassiskt svart, en blå och en röd.

Logitech M330 Pris vid test: 350 kr.

Bästa pris just nu: 249 kr