Designen på Asus senaste bärbara gamingmonster är allt annat än blygsam. Den har blivit prydd med med skönt nördig gamer-charm, mönstrat chassi, tintat titthål i plast på undersidan och glödande diodrand i skärmlocket. Det mesta går i grått och koppartoner istället för svart, neon och illrött som det oftast brukar vara. Det är lite av säsongens färg, och det är kul att se att det går igen även här på gamingdatorer.

Överraskande bärbart

Det är inte en extremt otymplig laptop, trots stora mått och hög vikt, då den är avsmalnande mot kanterna och är hyfsat lätt att få ner i en väska, så länge väskan är stor nog. Under tangentbordet och på sidorna av en rejält tilltagen musplattas finns trevliga matta ytor att vila handlederna på. Dock är dessa ganska mottaglig för smuts.

Tangentbordet är väl disponerat och tydligt uppmärkt, och knapparna har lite högre slaghöjd än bärbara datorer brukar ha. Ovanför funktionsknapparna hittar vi en kort rad med fem makroknappar som går att programmera, samt en knapp som startar inspelning/strömning med medföljadne programmet X-split Gamecaster.

Asus G701VI
Asus G701VI är långt ifrån den mest klunsiga bärbara speldator vi testat. Färkombinationen med varmt grått, koppar och orange neon är riktigt snygg, tycker vi.

Snabb skärm

Skärmen är specialanpassad för spel, med 120 Hz bildfrekvens och stöd för och G-sync. Och jodå, det är två egenskaper som gör verklig skillnad när vi har en så här pass kraftfull dator, och kan pressa upp fps i många spel en bra bit över 60. Panelen är relativt ljusstark, och färgtonerna är såvitt vi kan avgöra neutrala. Däremot får vi en viss kontrastskiftning i sidled som irriterar. Det märks även om man sitter rakt framför dem, eftersom skärmen är så stor att du ser dess kanter up en skarpare vinkelän en mindre skärmyta.

Det är riktigt bra tryck och väl godkänd kvalitet på ljudet i datorns inbyggda högtalare. De är dock gjorda för just spel, så finess i diskanten får vi inte, men däremot bra tydlighet i mellanregistret, vilket nog är viktigare.

Nästa sida: Hårdvara och prestanda

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning