Med en ganska nylig uppdatering kan Facebook Messenger i din telefon skicka och ta emot textmeddelanden precis som den sms-app som kom med telefonen. Men den här uppdateringen tvingar dig att välja Messenger som standard för sms. Den blandar också varenda sms-tråd med Facebooks meddelandelista i kronologisk ordning, vilket kan göra konversationslistan förvirrande och svår att använda.

Dessutom kan du av misstag råka skicka meddelanden som kostar riktiga pengar om du har alla typer av samtal på ett ställe. Trivs du med att ha det så är det inga problem, men om det här förstör din Messengerupplevelse är det enkelt att inaktivera sms-funktionen i Facebook Messenger och fortsätta att använda din vanliga sms-app.

1. Inställningar

Öppna Messenger i telefonen och klicka på ikonen med gubben längst till höger i menyraden. Rulla ned till Sms och klicka.

Inställningar

2. Stäng av

Dra brytaren vid Sms i Messenger åt vänster. Svara på frågorna och klicka på Skicka om du vill (det behövs inte). Du slipper nu se sms i Messenger.

Stäng av

3. Standard

Om du redan har valt Messenger som standardapp för sms och vill ändra, dra först brytaren vid Standardapp för sms åt vänster. Du måste nu välja ny standardapp. Klicka på Gå till inställningarna.

Standard

4. Välj

Klicka på Standard-SMS-app (eller motsvarande i din telefon). Markera den app du tidigare använde för dina sms-meddelanden. Gör sedan steg 1 och 2. Ordningen är återställd.

Välj