Netgear router login

Följ de här tre stegen så är du snabbt inloggad på din Netgear-router

1. Du kan komma åt din Netgear router från vilken webbläsare som helst, men se till att du är ansluten till internet via den Netgear router du vill logga in på. Det också en fördel om du är ansluten via ethernet när du loggar in så att du inte riskerar att förlora inställningar om wifi-uppkopplingen bryts, startas om eller behöver logga in igen om du byter lösenord till wifi i admingränssnittet.

2. Till Netgear router login behöver du inte använda en ip-adress, utan kan istället använda en av två adresser som är lite lättare att komma ihåg. Skriv in http://www.routerlogin.net eller http://www.routerlogin.com och tryck på enter.

3. Du kommer nu att få upp en ruta som ber dig att logga in. Om du inte har gjort några ändringar sedan du köpte din Netgear router, så är användarnamnet admin. Lösenordet är antingen admin eller password. På äldre modeller kan lösenordet vara 1234. OBS: Tänk på att användarnamn och lösenord ska vara med små bokstäver.

Vi rekommenderar att det första du gör när du har loggat in är att byta lösenord.

Läs även: Asus router login - så loggar du in på din Asus-router

Netgear router login
Netgear router login. Så här kan det se ut när du är inloggad på din Netgear-router med programmet Geni. Men hur loggar du in på routern? Följ stegen i artikeln för att logga in via webbläsaren.

När du glömt inloggningen

Skulle adressen inte fungera, eller om du har bytt och glömt ditt lösenord, så finns det något annat du kan göra: Återställ ditt Netgear router login genom att fabriksåterställa din router. Detta gör du vanligast genom att trycka in något smalt, till exempel ett gem, i det lilla hålet på baksidan av routern (se video nedan hur du gör). På de flesta routrar indikeras när du kan släppa knappen genom att en eller flera lampor börjar blinka.

Om adressen inte fungerar, men du inte vill fabriksåterställa routern så kan du använda kommandotolken ("command promt") i Windows för att hitta Netgear routerns ip-adress. Skriv in ipconfig i kommandotolken för att få upp ip-adresser som används och leta upp rätt adress för att kunna göra din Netgear router login.

Läs mer: 12 maxade AC-routrar – här är rätt val för ditt digitala hem

När du glömt ditt Netgear router login kan en fabriksåterställning av routern vara en lösning. Här är en film som visar hur du gör det, samt fixar annat strul kring din Netgear router wifi. 

Och här kan du se en video-guide med tips om hur du ställer in din Netgear-router på bästa sätt: