För många småföretagare kan steget till en egen hemsida för frisörsalongen, bilverkstaden eller enmanskonsultandet kännas både långt och krångligt. Det vill svenska Heyweb ändra på genom att låta sina kunder skapa fullt fungerande hemsidor på 15 sekunder.

Läs också: Småföretagare - så kommer du igång med din hemsida

Eller nästan, i alla fall. Först behöver du ha en företagssida på Facebook – Heyweb hämtar nämligen informationen därifrån och bygger upp en separat hemsida utifrån den. Uppdatera Facebooksidan eller Instagramflödet, och den nya hemsidan gör samma sak.

Att skapa och underhålla en egen sida på Facebook kräver mindre teknisk kunskap och är något de flesta kan lära sig ganska snabbt.

Prislappen ligger på 12 euro i månaden.

– Många småföretagare är duktiga på Facebook och Instagram, men kanske saknar en bra sajt. För en liten frisörsalong är det ju ganska dyrt att betala 30.000-40.000 kronor för att låta någon bygga en sajt, säger Ted Valentin till Breakit.se.

Parhästarna och webbentreprenörerna Ted Valentin och Jonatan Heyman står tillsammans bakom Heyweb, men det är långt ifrån det första internetprojekt de byggt tillsammans. Den förstnämnde ligger exempelvis bakom uppskattade Bestofsvt och Restaurangkartan. 

Här kan du spana in Heyweb och några exempel på hemsidor som byggts med tekniken.