Kockarnas Airbnb

Delningsekonomin blir allt större. Via Airbnb kan privatpersoner hyra ut bostäder till varandra och det finns även liknande tjänster för den som vill tjäna extra på sin matlagning. Airdine kopplar exempelvis ihop duktiga matlagare och hungriga gäster via en app. Bokning och betalning sker via Airdine, och gästerna har förstås en möjlighet att betygssätta sin värd.

Airdine
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS

 
Airdine
 

Middag i 110 länder

Vizeat beskriver sig som Europas största plattform för matupplevelser, och man säger sig ha 20 000 värdar i 110 länder. Till skillnad från Airdine krävs det ingen app för att kunna boka middagar – det går lika bra att använda sajten.

Vizeat
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS

 

 
Vizeat


Fokus på Centraleuropa

Planerar du en resa till Centraleuropa så kan Eataway vara ett intressant val. Den här tjänsten är stor i länder som Polen, Tjeckien och Slovakien. Eataway har ingen app utan du bokar bara via webben.
 
Eataway

Stor i Israel

Israeliska Eatwith har i skrivande stund inga värdar i Sverige. Däremot är den populär i städer som San Francisco, Barcelona och Tel Aviv. I likhet med Eataway bokar du enbart via webben.

Eatwith

Svensk sajt för hemmamiddagar

Ingen av de stora internationella sajterna har slagit stort i Norden, men nu kommer ett blågult alternativ. Personerna bakom Statist.se har dragit igång Middaghosmig. Till skillnad från konkurrenterna är det en ren annonsplats. Betalningen sker direkt mellan gäst och värd via Swish.

Middaghosmig