Roccat Skeltr

Roccat Skeltr: Docka och spela

Skeltr från Roccat är ett rejält tangentbord för riktiga pc-gamers. Det som gör den här modellen unik är integrationen med din smartphone eller surfplatta. På ovansidan sitter nämligen en dockninglist där du kan lägga din mobil. På tangentbordet finns en knapp som låter dig växla mellan att styra pc:n till att låta dig svara på sms och Facebookmeddelanden på mobilen, om du kopplat in den bia bluetooth. Du kan även ansluta ett headset direkt till tangentbordet och även här med en knapptryckning växla mellan dator och mobil enhet. Smart!

Gaming-tangentbordet lyser upp läckert i mörkret och du kan anpassa belysningen efter egna önskemål i fem olika zoner. Knapparna på Skeltr är mjuka att skriva på, och tack vare gummimembrantekniken är tangentbordet dessutom nästan ljudlöst. Men det blir lite svampigt, och inte lika precist som med mekaniska tangenter, vilket framför allt märks när du spelar spel där du kommer upp i tempo.

Skeltr är helt klart ett påkostat gaming-tangentbord med läcker belysning, unik integration med mobila enheter och ergonomisk design. Men avsaknaden av mekaniska brytare i kombination med det höga priset gör att vi ändå inte är helt nöjda.

Tillverkare: Roccat
Pris: 1 790 kronor hos Webhallen.