Sound BlasterX Vanguard K08

Sound BlasterX Vanguard K08: Flashigare tangentbord får man leta efter

Creative är ett företag som de flesta känner igen för sina hörlurar och högtalare, inte sällan med lite udda design. Vanguard K08 är deras första tangentbord och ingår i Sound BlasterX-serien, en serie prylar utsmyckade med regnbågens alla färger utformade för gamers.

Det mest uppseendeväckande med Vanguard K08 är vågen av neonfärger som blinkar under tangenterna och nästan bländar spelaren. Det tar bara några minuter innan man är lätt illamående av effekten och snabbt letar upp Creatives mjukvara för att styra LED-lysena.

Programvaran erbjuder alla alternativ en gamer någonsin kan behöva för att anpassa skrivbordet till sitt eget. Här kan du byta funktioner på knappar, stänga av dem, eller varför inte ge dem en sekvens? Detsamma gäller med ljuset, du kan anpassa alla tangenter för sig och får välja mellan alla färger du kan tänka dig (även om nyanserna i ärlighetens namn alltid blir en med neonversion än den färg du ställde in).

Bland tangentbordets absolut största nackdelar är sladden. Den är minst sagt klumpig. Inte nog med att längden känns lite överflödig och är helt oflexibel, tjockleken på sladden gör den svår att tråckla ihop och gömma. Längden kan i och för sig vara en fördel för gamern med stor skärm som vill sitta lite längre bort från datorn, men för den som vill sitta vid ett skrivbord framför skärmen är den tjocka kabeln mest i vägen.

Creative påstår själva att de mekaniska tangenterna är tryckkänsliga och reagerar snabbare än andra tangentbord. Att de skulle känna av trycket gradvis är ingenting som märks när vi testar tangentbordet, men visst reagerar det snabbt.

Förutom de vanliga tangenterna som bör finnas på alla gamingtangentbord finns även fem ”microknappar” längst ut på vänster sida. De här kan gamern själv programmera, vilket kommer väl till pass i de spelen där snabba genvägar är skillnaden mellan liv och död.

Microknappar

Kort sagt är det här är tangentbordet för dig som vill styla med dina coola LED-lysen, sitter långt bort från datorskärmen eller har någonstans att gömma en otymlig sladd och har ett behov av extra programmerbara tangenter. I andra scenarion är det svårt att berättiga den relativt mastiga prislappen.

TIllverkare: Creative
Pris vid test: 1 699 kronor.
Pris nu: Från 1 199 kronor hos Prisjakt.
Läs mer: us.creative.com