XG-K2-R-RGB: God byggkvalitet med få missar

Svenska Xtrfy ägs av Ninjas in Pyjamas. För alla er som inte levt under en sten, alternativt har noll koll på esport, är det alltså ett av världens mest kända esportlag, som firar mängder av triumfer världen över. Förutom att plocka hem vinstpengar försöker man även håva in slantar med sin hårdvarusatsning, som inkluderar headset, tangentbord och möss – samtliga framtagna med esport i åtanke.

Xtrfy

I det utbudet hittar vi tangentbordet XG-K2-R-RGB, som enligt Xtrfy själva ska palla gaming på professionell nivå. Vi snackar alltså ett mekaniskt tangentbord av traditionell gamingtyp – det vill säga, svart färg och med möjlighet att lysa i en mängd olika färger (16,8 miljoner för att vara exakt). Liksom vilket annat gamingtangentbord slipper vi också oroa oss över att trycka på många knappar samtidigt, här registreras allt.

Vikten landar på 1,25 kilo, så det väger en hel del. XG-K2-R-RGB kopplas in med en textilförklädd och stryktålig sladd, alltså precis som sig bör för ett tangentbord med esportfokus. Designen överlag känns gedigen och stryktålig.

Det som förmodligen är viktigast av allt med ett gamingtangentbord är dess switchar. Till skillnad från många av konkurrenterna har Xtrfy valt Kahili Red på den här punkten – ett val som kanske inte känns helt självklart. Kahili Red har fått en del kritik, bland annat för hållbarheten. Det här är dock inte något vi själva upplevt, utan bara läst oss till – så ta det med en nypa salt. De är åtminstone behagliga att använda, och låter precis så härligt som bara ett mekaniskt tangentbord kan göra.

Precis som gällande Xtrfys headset- och gamingmodeller får vi inte tillgång till någon mjukvara. Det är naturligtvis en besvikelse, men det mesta går ändå att ställa in direkt via tangentbordet så det är inte något jättestort problem.

Överlag är XG-K2-R-RGB ett välbyggt och mångsidigt tangentbord, som inte har några större nackdelar rent konstruktionsmässigt. Brist på mjukvara stör dock, och prismässigt hamnar det några hundralappar för mycket.

Tillverkare: Xtrfy
Pris: 1 590 kr hos CDON.