Cooler Master Masterkeys MK 750: Smidigt med hög kvalitet

Att hitta ett gamingtangentbord i acceptabel storlek är knappast det enklaste. Många är rejält tilltagna, medan de mindre har skippat den numeriska delen till förmån för slimmad design. Med Masterkeys MK 750 har Cooler Master varken gjort det ena eller det andra, utan snarare tagit tillvara på varje litet utrymme som finns. Vid en första anblick ger det ett litet trångt intryck (här snackar vi typ noll döda ytor), men det tar faktiskt inte särskilt lång tid innan vi vänjer oss vid uppsättningen.

CM

Tangentuppsättning på testversionen består av bruna cherry mx-tangneter, och de känns riktigt bra. Bruna har fördelen att de inte behöver tryckas hela vägen ner för att vi ska få bekräftelse. Som med alla andra typer av tangenter är det en smaksak vad du föredrar, men efter lite övning går det hur som helst väldigt snabbt att använda det. De är dessutom hyfsat mångsidiga, och fungerar utan problem även för att skriva på under längre sessioner, vilket långt ifrån alla gamingtangentbord kan skryta med. Nu köper du knappast ett tangentbord för en bit över 1 500 kronor till kontoret, men att alternativet finns där är så klart välkommet.

På tal om att arbeta på tangentbordet så tillkommer ett handledsskydd modell mindre, som fästs med magneter. Det sitter inte jättestabilt på tangentbordet, men är ändå trevligt för att inte säga nödvändigt. Tangenterna är höga, och tangentbordet lutar så att det förmodligen inte är en god idé ur en ergonomisk synpunkt att köra utan det.

Förutom skyddet bjuder Master Cooler även på en uppsättning lila tangenter (asdw, esc och piltangenterna), för den som vill utmärka dessa lite extra.

I övrigt är det ont om unika funktioner. Här finns fyra mediaknappar ovanför den numeriska delen, men knappast mycket mer än så. Den tillhörande mjukvaran är simpel att hantera, och låter oss ställa in vilka tangenter som ska göra vad, alternativt välja mellan förinställda alternativ.

Överlag är Master Cooler MK 750 ett riktigt bra gamingtangentbord, utan några större brister. Det kostar en liten slant, men då får du också kvalitet rakt igenom.

Fakta:

Tillverkare: Coolermaster
Typ: Mekaniskt tangentbord
Tangenter: Bruna cherry MX
Pris vid test: 1 655 kronor
Pris nu: Från 1 485 kronor hos Prisjakt.