Logitech G Pro – Avskalat med funktionsrik programvara

Logitechs nya speltangentbord skiljer sig lite från konkurrenterna. För det första är det betydligt mindre och smidigare än de flesta andra tangentborden på marknaden. Detta på grund av att det inte finns det inget extra numeriskt tangentbordet bredvid piltangenterna. USB-sladden är dessutom smidig och lagom lång vilket gör att den inte ligger och är i vägen på skrivbordet. Sladden kopplas till tangentbordet med ett speciellt fäste för att se till att det inte råkar kopplas ur vid stötar.

Pro är i allmänhet väldigt nedbantat utan särskilt mycket extrafunktioner. När Sound Blaster till exempel satsar på att bygga ut tangentbordet så mycket som möjligt med programmerbara knappar och diverse reglage går Logitech här tillbaka till det allra nödvändigaste.

Pro

Pro väger förvånansvärt lite. Detta i kombination med att tangenterna inte har samma motstånd som andra mekaniska tangentbord ofta har gör att det till en början känns ganska billigt. Efter ett tag vänjer vi oss däremot och det är riktigt skönt att aldrig av misstag råka missa en knapptryckning på grund av att vi slirar lite på tangenterna.

Logitech har lagt tid på mjukvaran när det gäller Pro. Det finns över 300 tillgängliga program i mjukvaran för massor av spel i alla möjliga olika genrer. Inte nog med det, det finns dessutom scheman för diverse kontorsprogram, såsom Excel och Photoshop. Självklart kan du även ställa in LED-lysena efter din personliga smak, och flera effekter är riktigt snygga. Pro lyser enbart upp i tangenten och inte runtomkring, vilket uppskattas av vissa gamers.

Det är onekligen ett av de dyrare tangentborden i testet då den landar på runt 1 600 kronor beroende på återförsäljare. Om vi betalade så mycket i ett tangentbord hade vi nog önskat lite mer finesser i själva hårdvaran.

Tillverkare: LogitechG
Prisvid test: 1 600 kronor.
Pris nu: 1 415 kronor hos Proshop.