En gång i tiden var vi tvungna att skaffa mjukvara för tusentals kronor för att använda datorn till något vettigt. Men nuförtiden kan vi faktiskt göra det mesta direkt i webbläsaren, detta tack vare allt snabbare bredband och ny teknik som html5.

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Dator

I den här artikeln tipsar vi om hur du kan använda smarta webblösningar i stället för att hålla fast vid dina gamla datorprogram.


Office-paket

De flesta av oss klarar oss alldeles utmärkt utan ett Office-paket på datorn, detta tack vare molntjänster som Google Drive och Office Online. Som grädde på moset är det dessutom betydligt enklare att samarbeta med andra användare om du väljer en webbaserad lösning.

Google Drive består precis som Office av flera separata program. Motsvarigheten till Word heter Google Dokument, medan motsvarigheterna till Excel och Powerpoint heter Google Kalkylark respektive Google Presentationer.

Google Presentationer

Den största fördelen med Google Drive och Office Online är annars att du kommer åt alla dina dokument via webben, var du än befinner dig i världen. Det spelar dessutom ingen roll om du har en dator, pekplatta eller mobiltelefon.

Jämfört med gamla hederliga Microsoft Office saknas visserligen en del funktioner i Google Drive och Office Online, men vid det här laget erbjuds alla de mest efterfrågade funktionerna.