Spela upp musik

Använder du dig av program som Windows Media Player eller Itunes får du dras med omoderna gränssnitt och slösa mängder med lagringsutrymme för din musik.

En bättre lösning är att skaffa Spotify och lyckligtvis går det att använda den omåttligt populära musiktjänsten direkt i webbläsaren.

Spotify Web Player ger dig tillgång till miljontals låtar som du kan lyssna på hur mycket du vill. I gratisversionen får du visserligen stå ut med reklam emellanåt, så om du vill ha en skönare upplevelse får du snällt betala en hundralapp per månad.

Ett annat alternativ är den franska tjänsten Deezer. Den har funnits i cirka tio år men fallit lite under radarn. Vilket är synd då den erbjuder nästan allt som den sittande regenten Spotify gör. Och mycket av det gratis.

Skapa ett konto (eller koppla ditt Facebook- eller Google-konto) och sätt igång. Via ett gränssnitt snarlikt det Spotify använder kan du söka efter, lyssna på och organisera din musiksamling. Tjänster använder sig dessutom av Flow, ett system som rekommenderar musik baserat på vilka genrer du väljer. Utbudet är ordentligt och ljudkvalitén bra. Allt sköts snabbt och smidigt via webbläsaren.

Däremot kärvs det mer klickande då det inte går att dra låtar till spellistor. En annan nackdel är att du behöver programvarianten för att kunna lyssna offline (detta kräver också betalvarianten) och att du får stå ut med lite reklam om du väljer gratisalternativet. Men bortsett från det så är gratisvarianten av Deezer en varm rekommendation, åtminstone för dess breda utbud.

Spotify Web Player