Röst- och videosamtal

Sedan en tid tillbaka finns Skype i en version för webbläsaren. Det enda du behöver göra är att surfa in på Skype och välja Möte nu. Sedan är det fritt fram att ringa röst- eller videosamtal till dina vänner och bekanta.

Skype for the Web

Om du av någon anledning inte vill använda Skype for the Web kan du byta till Google Hangouts i stället. Se bara till att dina kompisar använder samma lösning.

Vi vill dessutom slå ett slag för Discord. Inte direkt riktat till företag, men erbjuder i alla fall fullgott stöd för både fil- och skärmdelning som röst-, text- och videochatt. Detta kan göras i samtal eller genom att ansluta till en server där i skrivande stund ett maxantal om 5000 användare kan delta. Vad som lyfter webbversionen är att den är snudd på identisk med skrivbordsvarianten.

Det finns också en betalversion, Discord Nitro, som erbjuder lite mer. Bortsett från lite kosmetiska fördelar erbjuds videochatt i högre upplösning och möjlighet till att skicka större filer än i gratisvarianten (50 MB per fil mot gratisvariantens max 8 MB). Men smakar det så kostar det – 500 kronor om året får du betala.